Prevence před rakovinou

26.10.2011 12:49

Vážení zákazníci,

Státem šířená poplašná zpráva, není osvěta. Osvěta není zastrašování občanů, ale prevence.

Stát už to jinak bohužel neumí, zastrašování mu šlo vždycky dobře. Je to jediný důvod, proč si

zřizuje bezpečnostní složky, jakou je policie, STB, a další. Co by nástroj na zastrašování obyvatel, pod výhružkou pokut.

 

Tento stát, vás měl vždy, hrozně rád. A všechny jeho činy směřují k vašemu prospěchu. Zvedá vám daně, i z příjmu který nemáte, očkuje vás proti nemocem, které nejsou, utajuje výbuchy jaderných elektráren, do poslední chvíle. A nezveřejňuje kompletní seznam potravin, které způsobují rakovinu. Zavádí vyvlastnění pozemku, a další. Ti trpělivější z vás se jednou dočkají možná i znárodňování. Věřte mi, i jemu, všechno to činí z té nejčistší lásky k Vám.

 

Protože já si šíření poplašné zprávy dovolit nemohu, nemám poslaneckou imunitu a byl bych popotahován soudem i státem. Navíc mne za podobné šíření nikdo dobře nezaplatil.

 

Rozhodl jsem se jít raději příkladem státu tomuto, nebezpečnou rakovinu nešířit, ovšem

prevencí jí předcházet.

Od výbuchu Jaderné Elektrárny Černobyl, které jsem zažil za svého dětství, jsem nesmířený z nemoci, ke kterým přicházejí mí přátele, za velkého podivení jejich lékařů. Jak je to jen

možné? Přitom stačilo tak málo, v rámci šíření osvěty, a zákonem dané ochrany svých obyvatel, upozornit je na nebezpečí zplodin, pod kterými se budou vesele opalovat. Nestalo se tak. Nikdo nás nechrání před smogem, který na nás noc co noc padá, před zplodinami s výfuků automobilů, jenž míjíme den co den. Před cigaretovým kouřem, jenž nás doprovází na každém kroku, s krabiček okolkovaných státní známkou aby náš stát stačil ještě finančně

vyždímat a podílet se na našem kazícím se zdraví co nejvíc.

 

Lékař ze mě už asi určitě nikdy nebude. Tak jsem se rozhodl pro prevenci na kterou budu stačit. Nesvádět všechno na Genetickou dispozici, protože i ta se dá odvrátit, každým kdo se o životní zvrat pokusí.

 

Otevřel jsem si posilovnu. Prevence podle zdroje /vydáním onkologie Brno/ je pravidelná fyzická zátěž. V jakékoliv podobě. Vhodné pro rekreačně cvičící, nebudeme si nic namlouvat, vrcholoví sportovci z nás už asi nebudou. Potřeba pro zdravého člověka je přibližně 4 hod. týdně rozumného cvičení.

 

Pořídil jsem i solární studio, protože prevence před popálením pokožky od sluníčka je včasné

preventivní před opálení. Dnes je výhradně na vás, zda-li se rozhodnete pro ze dvě návštěvy u nás v soláriu po pěti minutkách, nebo rovnou odjet na dovolenou spálit pokožku celodenním ležením u moře v + 40 stupních ve stínu v prostředí, na které nejste očividně zvyklý.

 

Omlouvám se všem zákazníkům, kteří se rozhodli opalovat i jinde, u konkurence, v

v zavádějících podezřelých bio-soláriích, nebo lákajících na jiné vadné zářivky působící na pokožku nekale. Mrzí mne každá špatná reklama kterou tito provozovatelé naší branži způsobili. Bohužel stát se rozhodl tajit, která studia to jsou, a místo pokut dostanou třiceti denní lhůtu na odstranění závady. Co to je za vaše zdraví ?

___________________________________________________________________________

Děkuji všem zákazníkům, kteří vsadili na naší provozovnu Sam klub s desetiletou tradicí, během níž nikdo ze zákazníků nedostal zdravotní potíže. Velmi si ceníme zdraví našich spotřebitelů. Nemocný zákazník, by nám k ničemu nebyl. Platíte si nás za kvalitu!

 

Za vaší věrnost, rozhodli jsme se Vám všem naším zákazníkům, k vámi zakoupené permanentce do solária v měsíci /červnu/ připravit malý dáreček v podobě ochranných brýlí do solária. Ochranné brýle při opalování v soláriích jsou nutnou /dostatečnou/ prevencí před UV zářením vydávajícím trubice solária.

Musím jít příkladem a ukázat státu co je to Osvěta v podobě prevence – nikoliv deprese.

 

Jak dál chránit zrak ?

Máte-li pocit poklesu kvality vašeho zraku, zabývejte se dalšími činnostmi které činíte. Vyvarujte se především dlouhého sledování televize. Hledění do monitoru počítače, pozorování slunce v kterékoliv době, za jakéhokoliv počasí. Používejte sluneční brýle za každého počasí. Výběru slunečních brýlí věnujte více pozornosti. Ochranný UV filtr budou mít pouze skleněná sklíčka. Vadné levné komerční brýle vyráběné z umělé hmoty, moderní už z retro doby, se vlivem tepla roztavují a oči více kazí než chrání. Všechny naše babičky od těch dob trápí šedý zákal. Ze solária v osmdesátých letech minulého století, mít takové potíže určitě nebudou. Solária v té době ještě nikdo neprovozoval v dnešní podobě.

 

Něco z historie opalování…

Již naše babičky znali horské sluníčko. Mašinka vydávala UV C záření. To je to nejnebezpečnější. Výrobek byl státem povolen, lidé se odmala opalovali a jak by řekla moje maminka: „Od tří let pod touto výbojkou jsem rostla, opalovala. Nemocná do dnes nejsem…“

Vám bych tyto pokusy nedoporučoval. Tuto mašinku mám dnes doma taky a jediné uplatnění na které jí používám a mohu doporučit je hubení veškerého živého organizmu v místnosti, v níž jí postavím zapnutou v očekávání odumření všech roztočů a jim podobným nežádoucím zabydleným bakteriím. Poznámka: V místnosti neponechávejte květiny. Odumřely by taky.

Pokud už se rozhodnete pod takovým přístrojem opalovat na vlastní nebezpečí, nespoléhejte se na opalovací čas, který vám doporučujeme v soláriu. Tento přístroj vyžaduje opalování v  sekundových intervalech, nikoliv minutových.

 

 

Každopádně děkuji všem naším dosavadním věrným zákazníkům. A v měsíci kdy máme výročí deset let provozovny na Vinohradech. Bude pro vás již zmiňovaný dáreček, v podobě ochranných brýlí na opalovaní, které obdržíte k vámi zakoupené permanentce zdarma. – v podstatě za jednu korunu. Dávat něco zdarma by se tomuto státu asi nelíbilo, a chtěl by po vás zaplatit darovací daň. Takže za 1 kč a DPH si odvedu sám.

 

Majitel Sam klubu Brno Jiří Polz

 

…a další užitečné rady na stránkách WWW.SAMCLUB.CZ

 

Malá tabulka popisující zdroj rakovinotvorných karcinogenů – hlavně ve výživě

 

Označení

karcinogenu

 

Jeho výskyt

 

Druh

karcinogenu

Způsobující

Potíže -

Rakovina:

 

prevence

 

Cigarety

Benzpyren

Plic

Nekouřit

 

Alkohol

 

jater

Nechlastat

 

Kombinace obou

 

Jícnu

 

 

 

 

 

 

 

Chleba (kůrka)

 

Žaludku

Nejíst

 

Maso, špekáčky (pečené, grilované)

Try - P1

střev

 

 

Spálené rybí maso

Try – P2

 

 

 

A jiné aminokyseliny přepálené

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zemského povrchu záření

 

 

Větrat byt

 

Sluneční záření

 

 

nevycházet

Můžete si jí formou křižovky, průběžně doplňovat...

 

Poškození imunity:

Aktivní formy kyslíku na nás útočí v každém okamžiku, snižují naší obrany schopnost, neustále poškozují buněčné stěny, genetickou informaci buněčného jádra, inaktivují enzymy a působí oxidaci LDL cholesterolu. Při poškozování buněčné stěny vázne výměna živin a odpadních látek mezi buňkou a mezibuněčným prostorem. Pokud proto zahyne více buněk najednou – je zle. Obdobné je to i s poškozením genetické informace – buněčného jádra.

Prakticky neustále v nás probíhají opravy jednotlivých systémů a prostředí, stejně tak i nukleových kyselin. ( DNA a RNA). Pokud je ale těchto poškození moc najednou, dojde k neměnným poškozením. Možným důsledkem je zvrhnutí buňky a nastartování nádorového onemocnění.

Aktivní formy kyslíku sníží enzymatickou aktivitu a tím naruší i křehkou acidobazickou rovnováhu. Tím sníží obrany schopnost a funkčnost orgánů. Objeví se poruchy trávení, vylučování a krvetvorby.

 

Obsah:

 

  1. Metoda tvoření rakoviny v organizmu.

  2. Vliv a podíl solárního záření. A důvod proč se před ním varuje…

  3. Prevence a ochrana před rakovinou.

  4. Co udělá člověk sám, pro svojí prevenci a co může dělat

  5. Dostupné preventivní prostředky

 

 

1. Metoda tvoření rakoviny v organizmu.

 

 

Poškození imunity:

Aktivní formy kyslíku na nás útočí v každém okamžiku, snižují naší obrany schopnost, neustále poškozují buněčné stěny, genetickou informaci buněčného jádra, inaktivují enzymy a působí oxidaci LDL cholesterolu. Při poškozování buněčné stěny vázne výměna živin a odpadních látek mezi buňkou a mezibuněčným prostorem. Pokud proto zahyne více buněk najednou – je zle. Obdobné je to i s poškozením genetické informace – buněčného jádra.

Prakticky neustále v nás probíhají opravy jednotlivých systémů a prostředí, stejně tak i nukleových kyselin. ( DNA a RNA). Pokud je ale těchto poškození moc najednou, dojde k neměnným poškozením. Možným důsledkem je zvrhnutí buňky a nastartování nádorového onemocnění.

Aktivní formy kyslíku sníží enzymatickou aktivitu a tím naruší i křehkou acidobazickou rovnováhu. Tím sníží obrany schopnost a funkčnost orgánů. Objeví se poruchy trávení, vylučování a krvetvorby

 

 

2. Vliv a podíl solárního záření. A důvod proč se před ním varuje…

Vlivem záření vydávající solárium dochází ke spalování kyslíku. Při této přeměně dochází ke vzniku „karcinogenů, volných radikálů. Tyto látky vás v kabince obklopují a mohou poskakovat po vaší pokožce. Nebezpečí lze očekávat u starých zářivek!

 

 

3. Prevence a ochrana před rakovinou.

Ideální vzornou prevencí před těmito látkami je krém obsahující antioxidanty, jakéhokoliv druhu, nejen s řad Beta-karotenů. S takového nátěru obsahujícího hlavně mléka do solária určené před opalováním, vytvoříte ochranný filtr mezi vlastní pokožkou (dermatízou) a vnějším světem, obklopeným zákeřnými karcinogeny. Takový nátěr vás chrání nejen v solárku ale i u dalších možných vlivů zvenčí. / hezčí opálení je již jen v jeho případě vedlejší účinek./ Dále bych doporučoval navštěvovat jen spolehlivá solária, kde poctivě vyměňují zářivky na opalování. A pečlivě naslouchal personálu, zda-li mu záleží na pěkné barvě pokožky klientky nebo na velkých tržbách.

 

Vnitřní vhodnou prevencí je konzumace vitamínů působící kladně i na vlastní buňky organizmu. Antioxidanty dnes naleznete v dostupných „zelených potravinách“ o jejichž prodej bych rád rozšířil nabídku v našem solárním studiu.

Otázkou zůstává co všechno pro svojí prevenci činíte vy samy!

Šáhněte do svého svědomí, jak se stravujete, a kolikrát jste se v soláriu pečlivě mazali?

 

 

 

4. Co udělá člověk sám, pro svojí prevenci a co může dělat

 

  • Zamyslet se nad genetickou dispozicí, nejpravděpodobnější vznik nádorového onemocnění je u dědičných předpokladů. Zjistit si jak na tom byli předci a příbuzní.

  • Preventivní prohlídky u svého lékaře, nenechte se jim odbýt a starejte se o každou anomálii svého těla.

  • Pravidelně sportujte, dle svých možností.

  • Rozhodnete-li se opalovat vyberte si správné opalovací mléko, ať už na solárium nebo na sluníčko. Samotné opalování nepřehánějte…

  • Snažte se nikdy nespálit, poškozená pokožka přestane chránit váš vnitřní svět a bude se těžko hojit.

  • Vybírejte se pečlivě konzumované potraviny, a způsob jejich přípravy.

  • Místo konzumace přepálených aminokyselin, nebo uzenin z udírny, zařaďte do svého jídelníčku „zelené potraviny“ nebo jiné doporučované Antioxidanty.

 

 

 

5. Dostupné preventivní prostředky

 

Poslední roky dochází ve výzkumu, k převratným objevům. Zatím co ve třicátých letech již o rakovině slyšely, ale nedokázali jí identifikovat, ani pochopit jak může cigareta způsobovat rakovinu plic, když se jí člověk dotýká pouze rty, je dnes lidstvo o dobrou polovičku chytřejší. Dnes se doporučuje kuřákům zvyšovat dávky Beta – karotenu co by vhodného antioxidantu. Problém nastal u nejnovějšího výzkumu, kterým se začalo přicházet na minimální efekt konzumace Beta – karotenu u kuřáků.

Nastávají otázky: Bylo tomu tak vždy, a objev tak jen prokázal ? Nebo je to vlivem evoluce, během kterého se rakovina stává odolnější proti Antioxidantům ?

V soláriu by se nadhodila otázka co se stane, prokáže-li se selhání beta-karotenu i před opalováním. Já osobně bych řekl že nic. Naštěstí je antioxidantů celá řada, a prospěšné jsou i jednotlivé enzymi pohlcující vznikající karcinogeny v těle.

 

Seznam antioxidantů

 

 

číslo

výrobek

druh

obsah

 

 

Mrkev

Beta - caroten