Opalujte se zdravě a bezpečně

07.06.2012 11:21

 

Převzato z veřejně přístupného internetu:

S opalováním se to má jako s alkoholem či čokoládou. Většina odborníků upozorňuje na negativa a rizika, ale stejně tak se najde mnoho kladných věcí, kvůli kterým nelze ani jedno zavrhovat. Pít, mlsat i opalovat se lze zdravě a bezpečně, nicméně vždy platí – všeho s mírou.

Co nám opalování přináší? Kromě toho, že snědá pokožka vypadá atraktivně a opálený člověk působí štíhleji, má i další blahodárné účinky. Sluneční světlo je totiž potřebné pro tvorbu vitamínu D, který napomáhá tvorbě kostí a jejich mineralizaci. Prospěšný je též pro zdravé zuby a nervový systém. Opalování v přiměřené míře rovněž může pomoci v případě kožních potíží. A především – slunce nás nabíjí energií a pozitivní náladou, je tedy přímo balzámem pro naši psychiku.

 

Při mazání krémem rozhodně nezapomínejte na citlivé části těla! Na rty naneste pomádu s vysokým ochranným faktorem, a pokud se opalujete bez horního dílu plavek, chraňte pečlivě bradavky. Spálit si můžete dokonce i pokožku pod vlasy, proto je dobré chránit si hlavu kloboukem či čepicí.
Rozhodně nepodceňujte péči o pokožku po opalování.